zondag 16 februari 2014

Nieuw bed = nieuw dekbedje!

Ons meisje krijgt een nieuwe kamer!  Eigenlijk blijft het dezelfde kamer hoor, maar er zijn gewoon een aantal aanpassingen gebeurd.  Ter voorbereiding voor als de kleine baby komt, al vertellen we haar natuurlijk dat het komt omdat ze zo'n grote flinke meid is geworden!!
Ze kreeg een nieuwe grotere kleerkast, een nieuw bedje en een nieuw dekbedje voor erin.
Eigenlijk wil ik een blogpost maken over dit nieuwe dekbedje maar er zijn zoveel randverhalen aan dit avontuur die ik jullie niet wil onthouden.

We haalden de meubeltjes van Ikea ...

Weeral stonden we daar, met onze grote auto waarvan we vergeten waren dat er een tussenwand in zit...  In de eigenlijk heel grote koffer zat er 1 zielig doosje en de bakken voor in de speelgoedkasten die we ondertussen ook meebrachten om de grote kamer voor de baby ook wat te kunnen opruimen.
Deze keer kon Gov zich er nog tussenwringen en moesten we niet me trein naar huis zoals vorige keer...

Het bedje is een omkeerbaar bedje waar we dan later een hoogslaper van kunnen maken.
Aan de bovenkant heb ik nog wilde plannen om gordijntjes aan te hangen als "versiering" maar daar moet ik nog stof voor halen!

Een tijdje geleden bracht ik van Ikea ook al stof mee om er een splinternieuw en uniek dekbedje van te maken.  En toen we gisteren alles in elkaar aan het vijzen waren... vooral Gov dan...

...moest ik in een rapke nog dat dekbed in elkaar foefelen!! :) Gelukkig is dat niet veel werk! 

- 2 gelijke lappen knippen van 142cm op 205cm.
- Rondom overlocken
- 1 korte kant van beiden delen 1x 2cm overvouwen en vaststikken
- Nog 1 x overvouwen en vastspelden
- Beide delen met de goede kanten op elkaar leggen en rondom (uitgezonderd van die ene onderkant) op 1cm vasstikken 
*Leek eeuwig te duren - 5,4m*
- 4 drukknopjes om de 28cm aan de onderkant bevestigen en klaar is kees!

:) Ik ben wel trots op het dekbed!  

Gelukkig was ik voorzienig geweest en had ik van Ikea wel een bijpassend hoeslaken en heel belangrijk een kussensloop meegebracht want daar had ik geen stof meer voor over! :)



Het bed werd uitgetest : 



De kast werd uitgetest :


En dan voor echt!! Waar ligt ons kleintje in dat grote bed??? :)

De nacht verliep vlekkenloos, en toen ze wakker was voor haar wekkertje bleef ze mooi liggen.
En ze was nog steeds het zonnetje in huis de volgende ochtend :






dinsdag 11 februari 2014

Gelukkige verjaardag klein boeleke!

Gelukkige verjaardag klein boeleke.  Want zo noemden we onze kleine Emmy toen ze nog in mama's buik zat.  Kan je allemaal ergens lezen op mijn eerste blog ;) http://meneumeneu.blogspot.be/ (als je heeel heeel veel tijd hebt)  Zondag was ons meisje 2 jaar!
En ja ik had het beloofd, ik moest en ik zou poppenkleertjes maken...

Ik startte met een "grote" jurk voor Emmy haar verjaardag en maakte daar tussenterwijl ( :) ) ook nog eens voor elk van haar lievelingspoppen een jurkje bij.  Eigenlijk vlotte dat wel en was het best wel plezant.
Voor Emmy gebruikte ik het patroontje dat ik eerder kreeg van Griet voor het appeljurkje maar maakte een aantal aanpassingen.  De belangrijkste verandering was een vierkante halsuitsnijding, zelf vond ik dit zeker voor herhaling vatbaar!  Het is en blijft een superpatroontje waarvoor ik Griet superdankbaar ben!
De kleine jurkjes sluiten achteraan met velco'tjes en het patroontje tekende ik door de pop van boven tot onder op te meten en zelf patroontjes tekenen.






Maar dit was niet het enige wat ik wou maken.  Ook een cape stond op het programma, aangezien Emmy niets liever doet met alle dekens aan de haal gaan en over haar hoofd leggen.  Als een echte prinses loopt ze dan door de living... terwijl wij tutumtudum tudumtudum zingen :)
Dus een cape was het plan.  De stof dat wist ik nog niet goed... Wilde ik een echte prinsessecape maken? Wilde ik terug zo'n cool draakje maken?  Maar de oplossing werd aangebracht door een weldoener op facebook en Emmy zelf.
Ik kreeg de vraag of ik iets was met stalen van gordijnen, sommige stukken zijn echt nog groot!   De grootste stukken waren zelfs een 1m40 op 2m ongeveer!  Met dank aan mijn zus die hielp om alle haakjes en kapstokken en papiertjes eraf te doen, werd alles mooi opgeplooid en gestapeld.




Emmy die "hielp" ook..  Ze testte bepaalde stofjes op hun capewaardigheid, helemaal zonder te vragen é!  En ja hoor, bij eentje hield ze halt bij de spiegel en volgde er een lachsalvo die uren leek te duren!


Ik had het stofje gevonden!  Dit werd de basis voor de cape.  En omdat ik rood overal bij vind passen, werd de cape rood met het gordijnenstofje.  Voor de binnenkant van de kap gebruikte ik een witte zachte nicky velours.  Ik zette ook 2 linten aan waarvan in 1 een gaatje is voorzien om het ander lintje door te kunnen steken.  Ik werkte af met gouddraad voor een sjiek effect!  (Een foto zal blijkbaar nog volgen want blijk nog geeneen te hebben...)
Ze was alvast heel blij met de cape.  Al draagt ze hem soms nog ondersteboven :)
Ook de poppen kregen een bijhorende cape afgewerkt met gouddraad, want als die poppen meetsjolen dan krijgen ze ook geen koud.






Het laatste plan was nog een draagdoek voor de poppen zodat we niet altijd zowel Emmy als de pop moeten dragen maar Emmy gemakkelijk zelf haar pop bijheeft.  maar dit is helaas niet meer gelukt, en blijft op mijn to do lijst hangen, samen met een rugzakje voor Emmy en nog duizend andere dingen :)

Misschien nog een laatste iets wat ik al een tijdje geleden maakte om te tonen.  Het zou mss veel verklaren waarom jullie net iets minder van mij zien op de blog en waarom veel meer op de to do lijst blijft plakken.
Een extra reden naast alle andere voor de slowmotion die ik eerder vernoemde...
Ik maakte volgend rugzakje voor Emmy van restjes stof.  Het werd een eenvoudige voorkant met ergens een verloren gelopen bloempje, en op de achterkant flockten Gov en ik een gedichtje.